Το σωματείο Κρεοπωλών Ν. Σερρών σεβόμενο την υγεία του καταναλωτή και με αφορμή την αναγγελία Κρούσματος Αφρικανικής Πανώλης των Χοίρων στις Σέρρες θα ήθελε να ενημερώσει ότι:

1. Αστραπιαία υπήρξε η κινητοποίηση των κτηνιατρικών αρχών και του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης θέτοντας άμεσα σε ισχύ το πρωτόκολλο του Ευρωπαϊκού Κανονισμού μετά τον εντοπισμό του συγκεκριμένου κρούσματος σε μικρή οικόσιτη, δηλαδή μη οργανωμένη χοιροτροφική μονάδα του Νομού Σερρών και ελήφθησαν όλα τα απαραίτητα μέτρα επισημαίνοντας ότι η συγκεκριμένη νόσος δεν έχει καμία απολύτως επίπτωση στην ανθρώπινη υγεία, είναι νόσος των χοίρων και δεν μεταδίδεται στον άνθρωπο.

2. Ειδικότερα τα μέτρα που εφαρμόζονται είναι:
⦁ Θανάτωση και υγειονομική ταφή των χοίρων στη μολυσμένη εκμετάλλευση.
⦁ Οριοθέτηση Ζώνης Προστασίας γύρω από την εστία, ακτίνας τριών (3)
χιλιομέτρων η οποία περικλείεται από ζώνη επιτήρησης ακτίνας δέκα (10) χιλιομέτρων
⦁ Απογραφή και κλινικό έλεγχο των χοίρων στις προαναφερθείσες ζώνες.
Διενέργεια επιδημιολογικής έρευνας.
⦁ Τοποθέτηση προειδοποιητικών πινακίδων για την παρουσία της ΑΠΧ σε
εμφανή σημεία,
⦁ Απαγόρευση διακίνησης και μεταφοράς των χοίρων στις Ζώνες Επιτήρησης
και Προστασίας, όπως ορίζει ο νόμος.

3
. Ως εκ τούτου, ο κλάδος των Κρεοπωλών λειτουργώντας πάντα με γνώμονα το συμφέρον του καταναλωτή δηλώνει κατηγορηματικά ότι πρόκειται για μεμονωμένο γεγονός ιδιωτικής φύσεως το οποίο δε σχετίζεται με τις οργανωμένες πιστοποιημένες μονάδες από τις οποίες προμηθεύονται οι κρεοπώλες.

4
. Με βάση τα ανωτέρω είναι προφανές ότι δεν θα προκύψουν ελλείψεις χοιρινού κρέατος στην εγχώρια αγορά και ευελπιστούμε ότι την παρούσα κατάσταση δεν θα εκμεταλλευτούν επιτήδειοι για να προβούν σε αύξηση του χοιρινού κρέατος, επειδή κάτι τέτοιο για την Π.Ο.Κ.Κ. θα εκλαμβάνονταν ως αισχροκέρδεια εις βάρος των Καταστηματαρχών και των καταναλωτών.

Γι αυτό φίλε καταναλωτή εμπιστεύσου τον παραδοσιακό κρεοπώλη της γειτονιάς σου που φροντίζει ανιδιοτελώς όχι μόνο για το συμφέρον σου αλλά και την υγεία της οικογένειάς σου προσφέροντας πάντα πιστοποιημένο και ποιοτικά ελεγμένο κρέας !!!